Szabó Erika

lakberendező,

enteriőr tervező

Térrendezés, dekorációs munkák.
Trend & design.
Stílus és harmónia.
Minőség, egyediség, igényesség.
Enteriőr tervezés, stílus tanácsadás.

Otthonunk színei: divat, vagy állandóság

Hogyan válasszunk, mit vegyünk figyelembe? Otthonunk színei a divatot kövesség, vagy inkább kedvenc színeink legyenek a meghatározók? Hogyan kerüljük el, hogy unalmas, egysíkú legyen az enteriőr?

 

Ezernyi kérdés merül fel bennünk hirtelen! Sokszor úgy érezzük, képtelenek vagyunk dönteni, pedig eleinte pontos elképzelésünk volt arról, mit is szeretnénk! Később a sok külső hatás elbizonytalanít minket, és már nem látunk tisztán..

 

Legfontosabb, hogy környezetünket mindig úgy kell megterveznünk, hogy összhangban legyen életvitelünkkel. Otthonunk színeit általában úgy tanácsos kiválasztani, hogy pár színt végigviszünk az összes  helyiségen. Így nyugodt, egységes képet kapunk, elkerülhető a harsány színhatás. Bátran válasszuk ezeket azokból a színekből, amiket szeretünk, hogy jól érezzük magunkat „velük”.


Ezeket a színeket igazítsuk az adott fényviszonyokhoz: pl.: benapozott helyiségekbe választhatunk hűvösebb árnyalatot, fényszegény helyre viszont melegebb a megfelelő.

Ha padlók, falak , testesebb bútorok színeit sikerült kiválasztani, ezekhez már bátran társíthatunk a divatos színekből textileket: függönyöket, párnákat, terítőket, szőnyeget, illetve kiegészítőket: úgymint tálakat, vázákat, és egyéb dekorációs tárgyakat.

 

Ezek gyakoribb cseréje kevesebb anyagi áldozattal jár, mint egy új ülőgarnitúra, vagy éppen egy szekrény cseréje, mégis időről-időre megújíthatjuk, felfrissíthetjük vele az enteriőröket.

Az is segíthet a döntésben, ha szeretünk egy stílust / mediterrán, keleties, rusztikus stb./, mert ezeknek is megvannak  a maguk jellemző színei:

  • mediterrán: toszkán: terrakotta, vörösek, földszínek, zöldek, okker stb.
  • provanszi: halvány zöldek, kéke, levendula,krém stb.
  • keleties: sötét barnák, piros, natúr színek, stb

Mindig körültekintően, meggondoltan döntsünk, hiszen választásunk többnyire hosszabb időre szól. A színek hatást gyakorolnak hangulatunkra, érzelmeinkre, és ezáltal erősen befolyásolja mindennapjainkat.


VisszaCikkek